Τσίπρας: Δεν άλλαξαν μυαλά Σαμαράς και κυβέρνηση για ΧΑ, λύγισαν από τη λαϊκή οργή

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση «αναγκάστηκε σε αναδίπλωση» και «αλλαγή στρατηγικής» απέναντι στη Χρυσή Αυγή λόγω της λαϊκής «οργής» εξέφρασε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καταδικάζοντας εκ νέου τη θεωρία των δύο άκρων και ζητώντας παράλληλα πρόωρες εκλογές.

«Αυτή η οργή είναι που τους ανάγκασε να κάνουν όσα αυτονόητα τόσο καιρό δεν είχαν τη πολιτική βούληση να πράξουν. Αυτή η οργή είναι που πολιόρκησε και πολιορκεί εκείνους που έβλεπαν στους συμμορίτες τα πολιτικά τους ξαδέλφια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, μιλώντας κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και να είστε σίγουροι, δεν άλλαξε μυαλά ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του. Αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση. Αναγκάστηκαν σε αλλαγή στρατηγικής. Αναγκάστηκαν να κινήσουν τις διαδικασίες εξάρθρωσης των νεοναζί. Και αυτό όχι μόνο δε μας προβληματίζει αλλά το χαιρετίζουμε και το πανηγυρίζουμε. Είναι μια μεγάλη νίκη!», συνέχισε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Διερωτώμενος μάλιστα γιατί η κυβέρνηση δεν κινήθηκε νωρίτερα εναντίον της ΧΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «υποκριτές της κυβέρνησης» και «ακροδεξιούς σύμβουλους του Μαξίμου», που «πρότινος διέρρεαν στους δημοσιογράφους ότι στην ανάγκη ακόμα και θα συνεργαστούν μετεκλογικά με τη Χρυσή Αυγή.

»Ή μήπως [θα απαντήσει στα ερωτήματα] ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, που ακόμα και πριν λίγες μέρες [...] εξίσωνε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Εξομοίωνε δηλαδή την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας με μια εγκληματική οργάνωση», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Παραλληλίζοντας δε τη «νίκη» στην υπόθεση της ΧΑ με τους «αγώνες» κατά του Μνημονίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι εξελίξεις στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής «αποδεικνύουν ότι οι αγώνες μας, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «έτσι, με τους αγώνες και τη πίεση του λαού θα καταρρεύσουν και [η κυβέρνηση] μαζί με το Μνημόνιο».

Τέλος, απαντώντας στη δήλωση του πρωθυπουργού πως η χώρα χρειάζεται «Δικαιοσύνη. Σταθερότητα. Όχι εκλογές», ο κ. Τσίπρας αντέτεινε πως το «σωστό» σήμερα είναι «Δικαιοσύνη. Σταθερότητα. Εκλογές».

Τόνισε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «ανυπόμονος» να κυβερνήσει, αλλά «η Ελλάδα δε μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στη καταστροφή».

Σκληρή απάντηση Σίμου Κεδίκογλου.
Πηγή: skai.gr