ΠΑΣΟΚ: Μέτωπο Σαμαρά - Βενιζέλου για το θέμα της Χρυσής Αυγής

Για απόλυτη συμφωνία και συνεννόηση μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο θέμα της Χρυσής Αυγής έκαναν λόγο πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφορικά με τη συνάντηση των δυο ανδρών στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναχωρήσει για την Αθήνα.

Όπως επίσης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, άξονας της συμφωνίας των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου «είναι η διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας και η απόλυτη απόρριψη κάθε ιδέας περί εκλογών» .
Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν επίσης για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, κινητικότητα κοκ).

Η στάση της κυβέρνηση είναι απολύτως σταθερή και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο ανάπτυξη και απασχόληση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για τις σημαντικότερες από τις επαφές του στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ και ιδιαίτερα για το Κυπριακό καθώς και το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, «ζητήματα για τα οποία οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό».
Πηγή: skai.gr