Λαφαζάνης: Ξένες με την Αριστερά οι κουκούλες και οι μολότοφ

Την κατηγορηματική του αντίθεση με την κουλτούρα της «κουκούλας», των «μολότοφ» και της «τρομοκρατίας», που «είναι απολύτως ξένες με την Αριστερά», εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στη Realnews, ο κ. Λαφαζάνης τάσσεται κατά μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μια συνεργασία με την πασοκονεοδημοκρατία στο όνομα του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου θα συνιστούσε εμπαιγμό». Αναφέρει μάλιστα, πως η ακροδεξιά είναι «φωλιασμένη στους κόλπους της ΝΔ» και πως τα μνημόνια υποβοηθούν τον φασισμό.

«Η Χρυσή Αυγή ανέπτυσσε και κλιμάκωνε ανενόχλητη και επί χρόνια την εγκληματική της δραστηριότητα. Λειτουργούσε ως κράτος εν κράτει. Ο λόγος είναι απλός: είχε την ανοχή και την κάλυψη των κυβερνήσεων και τμημάτων του κράτους» σημειώνει ο βουλευτής.
Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστική τη Χρυσή Αυγή. «Οι κυβερνητικές κινήσεις κατά της Χρυσής Αυγής εξυπηρετούν περισσότερο πολιτικές σκοπιμότητες και εκλογικούς σχεδιασμούς, και όχι την αντιμετώπισή της» δηλώνει.
Πηγή: skai.gr