Λαζαρίδης στον ΣΚΑΪ: Ο φαύλος κύκλος τροφοδοτείται από πολλούς – θα έρθουν κι άλλοι νεκροί

Την πεποίθηση πως ο «φαύλος κύκλος της βίας τροφοδοτείται από πολλούς», μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, στον απόηχο της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από 45χρονο που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή.

Προειδοποίησε μάλιστα πως θα «έρθουν και άλλοι νεκροί» εάν συνεχισθεί η ένταση, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «ένας νεκρός είναι κάτι βαρύ», αλλά οι «άλλοι νεκροί θα είναι κάτι πολύ βαρύτερο».

Για να «αποδυναμωθεί η δημοκρατία βάζουν το χεράκι τους πολλοί», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, σημειώνοντας πως δεν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εντός κοινοβουλευτικού τόξου.

«Δεν είσαι στυλοβάτης της δημοκρατίας όταν καλείς σε κινητοποιήσεις στα σχολεία», «κάποιοι μήνες μιλάνε τώρα γα γουναράδικα», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, κάνοντας επίσης λόγο για τη «υποδαύλιση [...] απόλυτα αντισυνταγματικής και παράνομης δραστηριότητας» στις Σκουριές, και για ένα κόμμα που αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία ως «αλά καρτ» και την «παραβιάζει».

Ερωτηθείς εάν η στάση του απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δίνει τροφή στην πολιτική ένταση, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε πως με τη ΧΑ «δεν μπορώ να συζητήσω πολιτικά».

Τέλος, ερωτηθείς εάν είναι υπέρ του να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά απάντησε πως είναι «υπέρ του να παρθούν τα μέτρα που προωθούνται».

Νωρίτερα, απαντώντας δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο πως η παραμονή του κ. Λαζαρίδη στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού «γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και αντικειμενικά συνιστά υιοθέτηση των απαράδεκτων απόψεών του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

«Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και να παίζουν ανενόχλητοι τόσο επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία», κατέληξε στην ανακοίνωσή του η αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ