Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία του στη 78η ΔΕΘ, κάνοντας λόγο «για παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου».

«Με μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου, το βασικό ερώτημα που άφησε ο πρωθυπουργός να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται. Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, «τάξη» στην παιδεία και την υγεία όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης» τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, (...) το μόνο σίγουρο είναι ότι κ. Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες της. Πλασάρει τη ‘θεωρία των δύο άκρων» τονίζει.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός «είναι καιρός να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του. Έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά.»

«Τα ψέματα του κ. Σαμαρά τα έχει αντιληφθεί όλος ο ελληνικός λαός, με τις σημερινές του δηλώσεις, μπροστά στην πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Ο Σαμαράς συνεχίζει τα ψεύδη και τις κενές υποσχέσεις και ταυτόχρονα καταστρέφει την οικονομία μας, ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο στους ξένους και βυθίζει την χώρα στην ύφεση και την ανεργία. Η Χρυσή Αυγή έχει σαφείς προτάσεις για το αύριο της Ελλάδος: σκληρή τιμωρία των διεφθαρμένων πολιτικών, αντίσταση στους τοκογλύφους, διαγραφή του παράνομου χρέους, στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, τσάκισμα των εμπορικών καρτέλ, απέλαση των λαθρομεταναστών, εξόρυξη των ενεργειακών μας κοιτασμάτων» αναφέρει από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή.

«Ο Σαμαράς μας υβρίζει γιατί απειλούμε τα συμφέροντα των αφεντικών του και γιατί έχουμε αφυπνίσει τον Έλληνα, που γυρνά την πλάτη σε όλα τα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου» τονίζει η ΧΑ.

«Η χώρα δεν χρειάζεται ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας, ούτε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στη φτηνή εργασία και την υψηλή ανεργία» σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά.

«Ό,τι επιτεύχθηκε στα δημόσια οικονομικά , με θυσίες της κοινωνίας και στο πλαίσιο μιας συνταγής με πολλά λάθη, πρέπει να αξιοποιηθεί για μια νέα ισχυρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους με στόχο μια νέα και διαφορετική συμφωνία. Μια συμφωνία που θα υπερβαίνει την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, θα συνδέει τη δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία και θα προωθεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και όχι απορρυθμίσεις» τονίζει.

«Η πορεία προς την ‘ανταγωνιστική, εξωστρεφή και γεωπολιτικά ισχυρή Ελλάδα’, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση του ίδιου - χθεσινού και σημερινού - αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε στην κρίση και τη λαϊκή χρεοκοπία, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου» δηλώνει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον Περισσό, ο δρόμος προς την «Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος» ανοίγει με τη σφαγή διαρκείας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και συνεχίζει με νέες φοροελαφρύνσεις και κρατικές ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ