Τσίπρας: Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα

Επίθεση κατά της κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας εξαπέλυσε την Πέμπτη από την Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να «μη τολμήσουν [...] να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

»Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα. Δε θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Και να έχουν υπόψη τους. Δε θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους. Ο λαός θα τους ρίξει με τους αγώνες του στους δρόμους», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε πως «εμείς αυτούς τους αγώνες θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Όπως θα στηρίξουμε και το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

»Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα», τόνισε.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα στο success story του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «δεν μπορεί να υπάρξει success story για την Ελλάδα αν δεν ανατραπεί το μνημόνιο και η βάρβαρη λιτότητα. Το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου. Είναι η εκλογές και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα αποκαταστήσει τη κοινωνική συνοχή και τη πληγωμένη δημοκρατία».

«Μηχανισμός εκποίησης της δημόσιας περιουσίας» το ΤΑΙΠΕΔ

Νωρίτερα, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε την περιοχή της Ισσού από όπου άσκησε δριμεία κριτική στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, σχολιάζοντας πως «δεν είναι Ταμείο, δεν αξιοποιεί» αλλά είναι ένας «μηχανισμός εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Μιλώντας από μία περιοχή που ανήκει στην κατηγορία Natura, και έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως το μεγαλύτερο μνημονιακό έγκλημα είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και της φυσικής ομορφιάς της χώρας σε επιχειρηματίες, οι οποίοι έναντι πινακίου φακής θα έρθουν να αγοράσουν περιοχές, και μάλιστα χαρακτηρισμένες ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, για να χτίσουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις από τις οποίες θα μπορούν να έχουν κέρδη, καταστρέφοντας, όμως, το περιβάλλον».
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ