Κλείσιμο

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου για την επέμβαση στο ΕΜΠ

Διαξιφισμοί σημειώθηκαν την Τετάρτη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκολγου, αναφορικά με την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο Πολυτεχνείο Αθηνών.

Η πρώτη «βολή» εξαπολύθηκε στην Βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, διερωτήθηκε εάν η αστυνομική επιχείρηση έγινε κατόπιν έγκρισης των πρυτανικών Αρχών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε μετέπειτα ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να «καλλιεργήσει ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα νέα της μνημονιακά σχέδια.

»Οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για νομιμότητα είναι εκείνοι που εισβάλλουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα εν πλήρη αγνοία των πανεπιστημιακών αρχών, παραβιάζοντας ακόμα και το νόμο που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει», προσέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση Κεδίκογλου

Λιτή πλην δηκτική ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος σημείωσε πως μονάχα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε την απόδοση «χώρων προετοιμασίας παράνομων ενεργειών, που ήταν επί δεκαετίες σε κατάληψη» στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ