Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο

Με «τραύματα», κυρίως για το ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε από την Oλομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο. Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν με 153 ψήφους (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), εκτός από το άρθρο 81 που πήρε 152 ψήφους.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, απείχε από την ψηφοφορία ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, καταψήφισε το άρθρο 81 που αφορά τη ρύθμιση για τη δημοτική αστυνομία. Από την πλευρά της Ν.Δ. δικαιολογημένα απών λόγω σοβαρού οικογενειακού λόγου ήταν ο βουλευτής, Δημήτρης Κυριαζίδης.
Αρνητικά ψήφισαν οι διαγραμμένοι-αποχωρήσαντες βουλευτές από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ. Αηδόνης, Λοβέρδος, Σταυρογιάννης, Νικολόπουλος, Ανδρουλάκης και Γ. Κασαπίδης. Αίσθηση προκάλεσε η αποχή του Φώτη Κουβέλη από τη διαδικασία της ψηφοφορίας κι ενώ είχε προηγηθεί ομιλία του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η ΧΑ καταψήφισαν τα άρθρα, ενώ η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ (απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη των διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών που ζουν στη χώρα μας). Εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνο το άρθρο 14.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, πρόεδρος και μέλος του κόμματος "Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα", υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για την δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα που αφορούν στις ρυθμίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), την Ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, τους προϋπολογισμούς δήμων και Περιφερειών, τη διαθεσιμότητα για σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς, την κατάργηση ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα στο δημόσιο, τις απολύσεις οδηγών κρατικών αυτοκινήτων, τον προσδιορισμό του κατώτερου μισθού από το υπουργικό συμβούλιο, την υποχρεωτική εκδίκασης αγωγών συμβασιούχων για άκυρη απόλυση μέχρι την 1η Νοεμβρίου και τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σχετικά με τη δικαστική προστασία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναλυτικά: Το άρθρο 14 πέρασε με 168 ψήφους, το άρθρο 30 πέρασε 157 ψήφους, τα άρθρα 74, 76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93, 103 πέρασαν με 153 ψήφους, το άρθρο 81 πέρασε με 152 ψήφους και τα άρθρα 105 και 106 πέρασαν 155 ψήφους.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Kαθημερινή