Για τρία αδικήματα παραπέμπεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα, δύο σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου 
και ένα σε βαθμό πλημμελήματος, αυτό της παράβασης καθήκοντος που συγκέντρωσε και τις λιγότερες ψήφους, αποφάσισε τις πρώτες πρωινές ώρες η Ολομέλεια της Βουλής, για την υπόθεση της λίστρας Λαγκάρντ.

Για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία :
Υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές, κατά 42 ενώ 18 δήλωσαν παρών.

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος:
Υπέρ ψήφισαν 220 βουλευτές, κατά 35 και 11 παρών.

Για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου:
Υπέρ ψήφισαν 166 βουλευτές, κατά 34 και 67 παρών.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει πλέον για τη βασιμότητα των τριών κατηγοριών που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου και εντός της εβδομάδας θα γίνει η κλήρωση από την Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύνθεση του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου από τον κατάλογο που έχουν αποστείλει το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο 'Αρειος Πάγος.

Σε σύνολο 283 παρόντων βουλευτών, βρέθηκαν 269 έγκυρα ψηφοδέλτια, 9 άκυρα και 5 λευκά.

Για προσχηματική διαδικασία, προειλημμένη απόφαση και κατασκευασμένο πόρισμα, έκανε λόγο στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Αρνούμαι τις κατηγορίες απόλυτα και κατηγορηματικά είπε ο πρώην υπουργός.
"Δεν έχω αποκομίσει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, ούτε ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο".

Μίλησε για εμφανίσεις μελών της Επιτροπής στα μέσα ενημέρωσης κατά τις οποίες «έκαναν κρίσεις για την υπόθεση», κατήγγειλε ότι του στερήθηκε ο αναγκαίος χρόνος να μελετήσει τη δικογραφία των 20.000 σελίδων και στηλίτευσε το γεγονός ότι από τους επτά βουλευτές της πλειοψηφίας που υπογράφουν το πόρισμα, οι δύο συμμετείχαν μόνο στην τελευταία συνεδρίαση της Προανακριτικής και άφησε αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για τους χειρισμούς του στο usb.
Πηγή: skai.gr