Πιπιλή: Χρειάζεται εξορθολογισμός του δημοσίου και των ΟΤΑ

Χρειάζεται εξορθολογισμός του δημοσίου και των ΟΤΑ είπε στο ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Πρόσθεσε ότι σε ορισμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου υπάρχουν πράγματι αντιρρήσεις και γίνεται ακόμη διάλογος.

Για την τροπολογία που αφορά στα προεδρικά αεροσκάφη και προβλέπει ότι θα διατίθενται για τις μετακινήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, πέρα από τις μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, όπως ίσχυε έως τώρα έκανε λόγο για αίσχος και ντροπή που κατατέθηκε έστω και στην επιτροπή Οικονομικών.

Σημείωσε ότι αν τολμήσουν φέρουν την τροπολογία στην ολομέλεια θα αντιδράσουν πολύ έντονα οι βουλευτές. «Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την τοποθέτηση του Χρήστου Παπουτσή ως εκπροσώπου της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα, σχολίασε ότι σοκάρει σε αυτή την εποχή.

Υποστήριξε ότι ο κ. Παπουτσής υπήρξε ένας πολιτικά άεργος και ένας βολεμένος φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ τόνισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έπρεπε να σκεφτεί τι πρότεινε.

Ανέφερε ακόμη ότι εδώ και 2 μήνες καταθέτει ερωτήσεις για την πυροπροστασία στην Ελλάδα και τι μέτρα λαμβάνονται και ειδικά στην Ηλεία μετά από τις πυρκαγιές του 2007, καθώς όπως είπε η περιφερειακή τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει προχωρήσει σε αυτά που απαιτούνται για να μην ξαναθρηνήσουμε καταστροφή περιβάλλοντος και θύματα.

Μάλιστα, τόνισε ότι από τα 93 εκατομμύρια που είναι διαθέσιμα μέσω του ταμείου Μολυβιάτη δόθηκαν μόλις 38.000 ευρώ στο δασαρχείο Ζαχάρως για δράσεις πυροπροστασίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ