Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει

«Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να σωθεί» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει σαφής πρόοδος.

«Η Ελλάδα εκπέμπει εικόνα σταθερότητας» τόνισε η κα. Μπακογιάννη σημειώνοντας ωστόσο ότι «πήγαμε να το χαλάσουμε με την ιστορία της ΕΡΤ».

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει καθυστέρηση στις διαρθρωτικές αλλαγές και σημείωσε ότι η τρόικα έριξε το βάρος στους φόρους και όχι στις μεταρρυθμίσεις.

Αλλά όπως είπε «έχουμε πρόοδο και αυτό είναι σημαντικό».

Επίσης, χαρακτήρισε σωστή κίνηση τη μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκτιμώντας ότι θα αποδώσουν καλύτερα.

Πάντως, επεσήμανε ότι η κινητικότητα γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο.

Κληθείσα να σχολιάσει το σλόγκαν «success story», απάντησε «δεν μου αρέσουν τα σλόγκαν γιατί γίνονται εύκολα μπούμερανγκ».

Η κα. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι θα ήθελε την κυβέρνηση τρικομματική, καθώς είχε μεγαλύτερη παρέμβαση στην κοινωνία, αλλά είχε και αδυναμίες. Όπως είπε έπρεπε η ΔΗΜΑΡ να παίρνει αποφάσεις και να μην ταλαντεύεται.

Πάντως, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τι δεν πήγε καλά τον προηγούμενο χρόνο και εκτίμησε ότι θα εξαρτηθεί πολύ και από την προσωπική χημεία Σαμαρά - Βενιζέλου. «Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει» τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν έπρεπε Βορίδης και Πολύδωρας να ρίξουν λάδι στη φωτιά» με τις δηλώσεις τους.

Αναφερόμενη στη Χρυσή Αυγή, είπε ότι αγανακτισμένοι πολίτες έστειλαν στη Βουλή «καραγκιόζηδες, νεοναζί και φασίστες», ενώ τόνισε ότι «ο κόσμος θα καταλάβει τι καραγκιόζηδες είναι από τη στιγμή που εμείς κάνουμε τη δουλεία μας, αντί να τσακωνόμαστε». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δε θα μπορούσε να συνεργαστεί με φασίστες και νεοναζί.

Για το Δημόσιο, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης «δεν μπορεί να κάνει θαύματα».

Δήλωσε ακόμα ότι έχει εξαιρετική άποψη για πολλούς δημοσίους υπάλληλους και υπάρχουν άνθρωποι που αδικούνται κατάφορα. Όπως είπε όμως, υπάρχει και μία δεύτερη κατηγορία «που ονομάζονται χαραμοφάηδες και είναι προϊόντα των δικών μας ρουσφετιών. Αυτοί πρέπει να φύγουν κατόπιν αξιολόγησης».

Η κα. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ ενός νέου κουρέματος του χρέους, λέγοντας ότι ελπίζει να γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές.

Τέλος, σχολιάζοντας την πολιτική του πρωθυπουργού, είπε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθεί μία πολιτική για την οποία έδωσα μάχη».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ