ΑΝΕΛ: Προτείνουν παραπομπή Παπακωνσταντίνου – Ευθύνες σε Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο

Την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας στην υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή, προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο πόρισμά τους.

Στο κάδρο των ποινικών ευθυνών βάζουν ωστόσο, και τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο, προτείνοντας την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ζητούν να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες του για πέντε αδικήματα: της ψευδορκίας, της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας στην υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή. Για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητούν να διερευνηθούν τα εξής αδικήματα: της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή, της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία με εφαρμογή των επιβαρυντικών περιστάσεων που προβλέπονται στο νόμο περί καταχραστών του δημοσίου και της παράβασης καθήκοντος. Τέλος, σε ότι αφορά στον Λουκά Παπαδήμο, προτείνουν να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τρία αδικήματα: της άμεσης συνέργειας σε απιστία στην υπηρεσία με εφαρμογή των επιβαρυντικών περιστάσεων που προβλέπονται στο νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος