«Κατηγορηματικά αντίθετη» στο κλείσιμο της ΕΡΤ η ΔΗΜΑΡ – δεν θα το ψηφίσουμε

Την «κατηγορηματική αντίθεσή» της στην απόφαση τερματισμού λειτουργίας της ΕΡΤ εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ, καθιστώντας σαφές, όπως έπραξε και το ΠΑΣΟΚ, πως δεν πρόκειται να «ψηφίσει την [σχετική] πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη Βουλή.

»Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή», συμπληρώνει η Δημοκρατική Αριστερά.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, πρόταση στην οποία δεν απαντά η ΔΗΜΑΡ,

Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των συναρμοδίων υπουργών ποιες από τις ΔΕΚΟ, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και τις δημόσιες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το κράτος, όπως και των θυγατρικών εταιρειών των επίμαχων φορέων (ΝΠΔΔ, κ.λπ.) θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η «αδιαφανής» και «σπάταλη» ΕΡΤ πρόκειται να κλείσει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της Τρίτης.

Θα αντικατασταθεί από μία νέα εταιρεία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα στελεχώνεται από περίπου 1.000 υπαλλήλους.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ