Κλείσιμο

Πόρισμα ΣΔΟΕ: Καταδεικνύει φοροδιαφυγή από τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Φοροδιαφυγή, που αφορά ποσά άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ (6.304.688) , συνολικά και για τους τέσσερις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καταδεικνύει το πόρισμα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς .

Στο πόρισμα επισυνάπτεται απάντηση των συγγενών του πρώην υπουργού. Σε αυτήν αρνούνται κάθε στοιχείο της ερευνάς, αναφέροντας πως οι λογαριασμοί τους έχουν τηρηθεί κατά τη λογιστική τάξη που ίσχυε στη διαδρομή των επίμαχων ετών.

Επισημαίνουν ότι δεν τους δόθηκε επαρκής προθεσμία απάντησης, με αποτέλεσμα να αναγκασθούν, εκ των εν όντων, στην ανάδειξη από μνήμης στοιχείων σε βάθος πολλών ετών.

Τέλος αναφέρουν ότι επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα δικαιώματα τους.

Το πόρισμα διαβιβάσθηκε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έδωσε εντολή κι αυτήν τη στιγμή φωτοτυπείται, για να δοθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής, το πόρισμα το οποίο είναι πολυσέλιδο και φτάνει τις 400 σελίδες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ελέγχονται για απόκρυψη φορολογητέας ύλης από το 1997- 2011.

Ειδικότερα: Ο Ανδρέας Ροσσώνης (γαμπρός του κ. Παπακωνστατίνου) ελέγχεται για 1.457.000 ευρώ, ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό 1.666.338 ευρώ, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνταντίνου, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.499 ευρώ και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.660 ευρώ.

Διαβάστε το πόρισμα ΕΔΩ
Πηγή: Αντώνης Ατζολέτος