«Κακή μνήμη» επικαλέστηκε ο Πλασκοβίτης στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

«Κακή μνήμη» επικαλέστηκε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης δικαιολογώντας τα όσα αρχικά είχε υποστηρίξει περί άτυπης και ανεπίσημης προσπάθειας προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, για να φθάσει η Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από το γαλλικό έγγραφο που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τη Λίστα Λαγκάρντ, προέκυπτε ότι η διαδικασία ήταν τυπική και επίσημη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «κακή μνήμη» επικαλέστηκε ο κ. Πλασκοβίτης και σε άλλες πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβτσιώτη, όσο και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε να ελεγχθεί για ψευδορκία ο μάρτυρας.

«Ο κ. Πλασκοβίτης επέδειξε επίμονη προσπάθεια απόκρυψης πραγματικών περιστατικών. Για εμάς δεν έχει τελειώσει εδώ η κατάθεση του», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.

Εξ άλλου, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραλάβει από την Προανακριτική όλο το υλικό της δικογραφίας προκειμένου να το μελετήσει πριν καταθέσει ενώπιον των μελών της.

Την ίδια μέρα αναμένεται να έχει φθάσει στην Επιτροπή και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους λογαριασμούς των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ.

Τέλος, η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε, μετά από επίμονο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που έκρινε μη ικανοποιητικές τις απαντήσεις του, να στείλει διακομματική αντιπροσωπεία της στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.
Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ