Τσίπρας: Η κυβέρνηση εξυπηρετεί φίλους και «βαρόνους» του νερού

«Η κυβέρνηση των μνημονίων δεν πολιτεύεται με γνώμονα τον άνθρωπο, υπακούει στις εντολές των δανειστών και έχει προσχωρήσει στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

«Οι συνέπειες για την κοινωνία από την ιδιωτικοποίηση των νερών είναι βόμβα στα κοινωνικά θεμέλια και στα δημοκρατικά δικαιώματα», δήλωσε ακόμα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εξυπηρετήσει τους φίλους της και τους «βαρόνους» του νερού.

«Γιατί πρέπει να πουλήσουμε μια επιχείρηση, που μέσα στο 2012, συνεχίζει να παράγει κέρδη», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Γιατί πωλείται δημόσια επιχείρηση που έχει τεράστιο κοινωνικό όφελος;».

«Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει κατατάξει την πρόσβαση σε καθαρό νερό σαν στοιχείο των ανθρώπινων δικαιωμάτων», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα άλλο σημείο του λόγου του.

«Εγώ θα πάω ένα βήμα παραπέρα», πρόσθεσε, «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, είναι δικαίωμα. Και για αυτό η μάχη για να σωθεί το νερό και για να αποτρέψουμε την νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα είναι μάχη που δίνουμε για τη δημοκρατία».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική και στα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας: «Ας μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ειδικά τώρα. Εν όψει του τέταρτου μνημονίου, εν αναμονή των πλειστηριασμών και με την προοπτική αυτή η χώρα εκτός από αποικία χρέους, να ερημοποιηθεί για να κερδίσουν οι δανειστές και οι τραπεζίτες».
Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ