Πλασκοβίτης: Έπρεπε να είχε πρωτοκολληθεί το CD – Μιωνή: Άσχετοι όσοι με ενέπλεξαν

Αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής επιτροπής κράτησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, μετά τη νέα κατάθεση του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με μέλη της Προκαταρκτικής, ο κ. Πλασκοβίτης ενώ στην αρχική του κατάθεση επέμενε πως είχε μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με το γαλλικό υπουργείο, σήμερα επεσήμανε ότι έστειλε την επιστολή (που προσκόμισε στην Επιτροπή ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης), πως η αποστολή έγινε με επίσημο τρόπο και ότι ο ίδιος λειτούργησε βάσει των εντολών του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Μάλιστα ο κ. Πλασκοβίτης σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ότι δεν είχε καμία οπτική επαφή με το παρεληφθέν cd και ότι από την άφιξή του ηλεκτρονικού υλικού και μετά, το ζήτημα χειρίστηκε ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Φέρεται να ανέφερε επίσης ότι τόσο η παραλαβή του επίμαχου cd, όσο και το σχετικό έγγραφο που εστάλη με τη δική του υπογραφή στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών - και ζητούσε τη βοήθεια της Γαλλίας για έλληνες καταθέτες σε τράπεζες της Ελβετίας - έπρεπε να είχαν πρωτοκολληθεί.

Στην ερώτηση βέβαια, γιατί δεν συνέβη τουλάχιστον η πρωτοκόλληση του δικού του εγγράφου, σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι έπρεπε να το είχε κάνει η γραμματέας του, ενώ στην ερώτηση των μελών της επιτροπής «ποια είναι η γραμματέας σας;», απάντησε πως... δεν θυμάται.

O κ. Πλασκοβίτης φέρεται να ερωτήθηκε επίσης από τα μέλη της Επιτροπής γιατί δεν είχε προχωρήσει στις συγκεκριμένες αναφορές στη πρώτη του κατάθεση με τον πρώην Γενικό Γραμματέα να φέρεται να απαντά πως είχε ξεχάσει το έγγραφο και πως βρήκε τα στοιχεία από το αρχείο το στο οποίο ανέτρεξε πριν έρθει να καταθέσει

Εν τω μεταξύ, για συνδυασμό απίστευτης ασχετοσύνης και προχειροδουλειάς για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ κάνει λόγο ο επιχειρηματίας Σαμπί Μιωνή, πρώην διευθύνων σύμβουλος του fund που διαχειρίζονταν τον λογαριασμό των 550.000.000 δολαρίων που υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ.

Στις 16 σελίδες της γραπτής κατάθεσης του ο κ. Μιωνή που έφτασε στην προανακριτική επιτροπή αναφέρει οτι το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση από κάποιους που ήθελαν να παραπλανήσουν τη κοινή γνώμη και να ρίξουν τη λάσπη κάπου αλλού προκειμένου να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες.

Αναφέρει οτι δεν γνωρίζει ούτε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ούτε τον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όμως δεν παραλείπει να ρίξει τα βέλη του για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις αναφορές που είχε κάνει ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή περί μεγαλοκαταθετών Εβραίων. " Οι αντιρατσιστικές ευαισθησίες του κ. Βενιζέλου οι τωρινές , οι όψιμες φαίνεται οτι πριν μερικούς μήνες δεν περιλάμβαναν τους εβραίους"

Ως προς τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου που υπήρξε νομικός σύμβουλος του fund αναφέρει οτι τους συνδέει στενή φιλία και σχέση αμοιβαίας εκτίμησης. Για την Μαρία Παντελή τονίζει οτι ήταν απλή υπάλληλος στην εταιρεία του και οτι ή εμπλοκή της στην υπόθεση είναι απόλυτη παράνοια και αποτέλεσμα υστεροβουλίας.

Μάλιστα λέει χαρακτηριστικά οτι "όσα έχουν γραφτεί για μένα τη Μαρία Παντελή και τον Σταύρο Παπασταύρου είναι άρες μάρες κουκουνάρες.

Ο κ. Μιωνή είναι κατηγορηματικός οτι στην εταιρεία του δεν εχουν επενδυθεί χρήματα πολιτικών προσώπων, ενώ παραδέχεται οτι ο ίδιος είναι εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού για τα ελληνόφωνα μέσα.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος