Αντίδραση ΠΑΣΟΚ στα δημοσιεύματα περί «χρεοκοπίας»

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, που ανέφερε ότι μπλοκαρίστηκαν με δικαστική απόφαση τα τελευταία 100.000 ευρώ από λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. 

Έκανε λόγο για ανακύκλωση σεναρίων «εκκαθάρισης», ενώ παραπέμπει στις αποφάσεις του πολιτικού του συμβουλίου όπου τα θέματα αυτά έχουν τοποθετηθεί ανοιχτά και δημόσια.

Πηγές της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι επίσης ότι δεν υπάρχει οριστική δικαστική απόφαση και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε επαφή και με τη συγκεκριμένη εταιρεία, προκειμένου να υπάρξει κάποια συνεννόηση.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί ανοιχτά και δημόσια για το θέμα των οικονομικών του και εφαρμόζονται ήδη όσα αποφασίσθηκαν από τα όργανα του Κινήματος, ενώ στρέφεται εναντίον των μέσων ενημέρωσης τα οποία ασχολούνται συστηματικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και δεν ασχολούνται, όπως λέει, με τα δικά τους οικονομικά, στα οποία περιλαμβάνεται και η μη καταβολή των αμοιβών στους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ταξιδιωτικό γραφείο προσέφυγε στο δικαστήριο, διεκδικώντας 240.000 ευρώ από μεταχρονολογημένη επιταγή που είχε υπογράψει ο τέως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο ερευνάται από την εισαγγελία καθώς φέρεται να είχε μονοπώλιο στα ταξίδια του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
«Συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται επίμονα με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και ανακυκλώνουν σενάρια περί "εκκαθάρισης" κ.ο.κ. Το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί δημόσια και ανοικτά για τα θέματα αυτά, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Όσα αποφασίστηκαν ήδη εφαρμόζονται.
Υπάρχουν όμως δύο εκκρεμότητες:
Πρώτον, περιμένουμε απάντηση στην πρόσκλησή μας προς όλα τα κόμματα να κάνουν έλεγχο των οικονομικών τους, με έγκυρες ελεγκτικές εταιρείες και να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα.
Δεύτερον, το ίδιο προφανώς ισχύει για κάποια μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται συστηματικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια. Και ως προς την οικονομική τους κατάσταση και ως προς την καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων τους».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ