Συναντήσεις Ντάισελμπλουμ με Σαμαρά και Στουρνάρα

Στην Αθήνα καταφτάνει την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγες ημέρες πριν την άφιξη της τρόικας στη χώρα μας.

Πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη του Ολλανδού στη χώρα ως επικεφαλής του Εurogroup. Ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόκειται να συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στις 3 το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Στις 4μμ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε πρόσφατα πως υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελλάδα, εντούτοις διευκρίνισε ότι είναι νωρίς ακόμη για να ξεκινήσει μια συζήτηση για νέα απομείωση του ελληνικού χρέους. Το θέμα, σημείωσε, θα κριθεί στα μέσα του 2014 και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει πετύχει τους στόχους και έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Σε αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προέβη ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί.

Στο μεταξύ, την πρόταση για διακυβέρνηση της ευρωζώνης από έναν πρόεδρο πλήρους απασχόλησης θα καταθέσουν ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος στους ευρωπαίους εταίρους τους. Κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν επίσης ιδιαίτερα για την ανεργία των νέων.\

Την ανάγκη συντονισμένης δράσης στην Ευρώπη προκειμένου η Γηραιά Ήπειρος να βγει από την κρίση επισήμανε στο skai.gr o εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί. 
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ