Κατατέθηκε το αίτημα για διεύρυνση του κατηγορητήριου Παπακωνσταντίνου

Με 54 υπογραφές, κατατέθηκε το αίτημα για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ.

Το αίτημα υπογράφουν 52 βουλευτές από τη ΝΔ και οι κύριοι Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ και Βασίλης Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι είναι και μέλη της προανακριτικής.

Το αίτημα κάνει λόγο για «σοβαρές ενδείξεις, οι οποίες στηρίζονται σε αδιαμφισβήτητα περιστατικά, αναφέροντας ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις τέλεσης της αξιόποινης πράξης της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος».

Σημειώνει ακόμα ότι «με αυτά τα δεδομένα, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών όφειλε, μόλις έφθασε στα χέρια του ο ψηφιακός δίσκος (CD), να τον πρωτοκολλήσει και χωρίς δεύτερη σκέψη να τον διαβιβάσει στο Σ.Δ.Ο.Ε., με την εντολή να αξιοποιηθεί το περιεχόμενό του για φορολογικούς έλεγχους των αναφερομένων σ’ αυτόν καταθετών. Εάν αυτό είχε συμβεί, είναι δεδομένο ότι ο έλεγχος θα είχε προχωρήσει και εκτιμάται ότι σημαντικά ποσά, σε κάθε περίπτωση άνω των 120.000 ευρώ, σήμερα θα είχαν εισρεύσει στα ταμεία του ελληνικού κράτους».

Για επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι αντί να φέρνουν το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή, ως όφειλαν θεσμικά, διοχετεύουν στα ΜΜΕ ότι συλλέγουν υπογραφές.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος