Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης της «απιστίας» στο κατηγορητήριο Παπακωνσταντίνου

Ανοιχτό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητήριου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η πιθανότητα ένταξης και του αδικήματος της απιστίας στο εν λόγω κατηγορητήριο, έπειτα από την αποκάλυψη του έγγραφου του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών για τον επίσημο τρόπο που ήρθε το cd με τα δεδομένα της λίστας στην Αθήνα, γεγονός που σημαίνει πως τα στοιχεία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν φορολογικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχετικό έγγραφο, που αιτιολογεί την πιθανή απόφαση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, έχει ήδη συνταχθεί και είναι πιθανό να κατατεθεί ακόμα και την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η διεύρυνση του κατηγορητηρίου προαπαιτεί την συγκέντρωση 30 υπογραφών βουλευτών και την επικύρωσή της απόφασης από την Ολομέλεια.

Πέραν αυτού, το έργο της Προανακριτικής Επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 10:00 με την κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος