Μπαλτάκος: Δεν κατατέθηκε στη Βουλή το αντιρατσιστικό ν/σ

Συνεχίζονται οι τριβές για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαίωνε την Τετάρτη ότι το νομοσχέδιο βαίνει προς τη Βουλή χωρίς προβλήματα, σήμερα σε ανακοινωση του ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος αναφέρει οτι το νομοσχέδιο διαβιβάσθηκε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών.

Μάλιστα αναφέρει οτι ορίστηκε η 21η Μαΐου ως ημερομηνία ενημέρωσης των μελών της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και αρχικής συζήτησης επί του νομοσχεδίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μπαλτάκου αναφέρει τα εξής:

1. Τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται στην Βουλή, αλλά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, η οποία τα ελέγχει, με τη νομική της Υπηρεσία και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, για την διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών. Μετά την έρευνα αυτή και εφ'όσον ουδεμία ατέλεια διαπιστωθεί, τα νομοσχέδια κατατίθενται στην Βουλή από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.

2. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

3. Την Παρασκευή 10 Μαΐου προσκομίσθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προς ενημέρωσή μας, ανυπόγραφο σχέδιο του νομοσχεδίου, μη συνοδευόμενο από έκθεση συνεπειών της ρύθμισης, έκθεση τροποποιούμενων - καταργούμενων διατάξεων και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

4. Το σχέδιο αυτό παραδόθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΝΕ, Αρεοπαγίτη ε.τ. κ. Καϋμενάκη και ορίστηκε η 21η Μαΐου ως ημερομηνία ενημέρωσης των μελών της ΚΕΝΕ και αρχικής συζήτησης επί του νομοσχεδίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης
Παναγιώτης Μπαλτάκος

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ. Αναφέρει ότι «θεωρεί επαρκή βάση συζήτησης το κείμενο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που λαμβάνει προφανώς υπόψη του την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ και το σχέδιο νόμου που είχε κατατεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με τις υπογραφές του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του τότε υπουργού δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Υπάρχουν όμως κρίσιμα σημεία που το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να συμπληρωθούν ώστε η νομοθετική παρέμβαση να είναι πλήρης και αποτελεσματική. Αυτά θα τεθούν στην συζήτηση που πρέπει να γίνει με τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας πριν την κατάθεση αυτού, όπως και κάθε άλλου νομοσχεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί επείγουσα την ανάγκη κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου ,αυτό όμως πρέπει να είναι πλήρες ως προς το περιεχόμενο, ενώ ως προς τη διαδικασία πρέπει να τηρούνται οι προφανείς προϋποθέσεις που επικαλέστηκε πριν λίγες ημέρες και η κυβέρνηση προκειμένου να εξηγηθεί ο χειρισμός της ως προς το κείμενο του Υπουργείου».
Πηγή: skai.gr