Σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά του κόμματος

Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, το μεσημέρι υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η συζήτηση θα γίνει με βάση έκθεση που συντάχθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κόμματος και όχι με βάση το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιρειών που προσέλαβε η Ιπποκράτους και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί έως τα τέλη Μαΐου.

Τη σχετική εισήγηση στο Πολιτικό Συμβούλιο θα κάνει ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή. κατά τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου την περασμένη εβδομάδα για το ζήτημα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να παραλάβει τον φάκελο με τα στοιχεία, τα οποία επικαλείται η Ιπποκράτους για να στηρίξει τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση από σειρά στελεχών που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό. Ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε να παραλάβει τον φάκελο, χαρακτηρίζοντας τη χειρονομία του κ. Βενιζέλου ως «υποτιμητική». Εν συνεχεία, μάλιστα, αντεπιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αποδίδοντας στο περιβάλλον του κ. Βενιζέλου πολύμηνες διαρροές με στόχο την υπονόμευσή του.

Ενδεικτική της έντασης που επικράτησε είναι η φράση που αποδίδεται στον κ. Βενιζέλο («δεν είμαι ταξιδιωτικό πρακτορείο, όλα γράφονται μέσα στον φάκελο»), ως απάντηση στον κ. Παπανδρέου ο οποίος του εξηγούσε ότι το περιβόητο ταξίδι στην Κόστα Ρίκα, στοίχισε 20.000 και όχι 200.000 ευρώ. Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε, επίσης, στον κ. Παπανδρέου ότι πριν από την υποβολή της έκθεσης των πέντε ελεγκτικών εταιρειών, θα ζητηθούν τα παραστατικά δαπανών από τα πρόσωπα που έχουν διαχειριστεί, κατά καιρούς, τα οικονομικά του κόμματος και ανήκουν στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Περίπου μία ώρα μετά το πέρας της συνάντησης των δύο ανδρών, το γραφείο του κ. Παπανδρέου εξέδωσε μια οργίλη ανακοίνωση, στην οποία γινόταν -μεταξύ άλλων- λόγος για «ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη». Στην ίδια ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά ένα από τα βασικά επιχειρήματα της πλευράς του κ. Παπανδρέου, ο οποίος επισημαίνει ότι το χρέος των 110 εκατ. ευρώ αφορά «γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα». Στο χρονικό διάστημα το οποίο μεσολάβησε από την ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, κάποιοι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, εισηγήθηκαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην αποκλείσει ως λύση ακόμη και την διαγραφή του κ. Παπανδρέου. 
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Καθημερινή