ΣΥΡΙΖΑ: Η προοπτική της ανάκαμψης δεν χωράει εντός του μνημονιακού πλαισίου

«Η προοπτική της ανάκαμψης δεν χωράει εντός του μνημονιακού πλαισίου» είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γ. Στουρνάρα και την έκθεση του ΔΝΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι επικοινωνιακές συνεντεύξεις αισιοδοξίας δεν μπορούν να σκεπάσουν την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός τα χρόνια του μνημονίου, δεν μπορούν να κάνουν το μαύρο άσπρο.

Το γνωρίζουν καλά, προσθέτει, οι πάνω από ένα εκατομμύριο μισθωτοί που θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται για άλλη μια φορά, λόγω της λήξης της μετενέργειας, τις επόμενες μέρες.

Το βιώνουν οι άνεργοι που αυξάνονται καθημερινά, οι μικροεπιχειρηματίες που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης, οι αγρότες που δουλεύουν χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν το κόστος της παραγωγής τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ελπίζει «πως το φρόνημα του λαού έχει καμφθεί, πως η απαισιοδοξία και ο φόβος θα τον περιθωριοποιήσουν» και καταλήγει:. «Πλανώνται πλάνην οικτρά. Η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η ανατροπή τους αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης της κοινωνίας».

Πηγή: skai.gr