Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δεν κλείνει τετραετία - αποδέσμευση από Ευρωζώνη

Αιχμές για την κυβέρνηση, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, ενώ ζητεί αποδέσμευση από την Ευρωζώνη με κυβέρνηση Λαϊκής Συμμαχίας.

Ο κ. Κουτσούμπας, εκτιμά ότι είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία, σε συνθήκες έντασης της κρίσης, και υπογράμμισε ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΚΚΕ είναι να κερδίσει έδαφος, στην πράξη η αντίληψη ότι η αλλαγή υπέρ του λαού δεν μπορεί να έρθει από μια αλλαγή διαχειριστή στη διακυβέρνηση».

«Το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο, το οποίο, το ΚΚΕ, καλεί το λαό να κάνει πράξη είναι αυτό της αποδέσμευσης και από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων με μια και μοναδική προϋπόθεση: Ταυτόχρονα να αποκτήσει ο λαός, δηλαδή η κυβέρνησή του, την εξουσία του, τα εργαλεία εκείνα που θα μπορέσουν να ανακόψουν τον κατήφορο και την καταστροφή. Κι αυτά τα εργαλεία δεν είναι άλλα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τον επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό, από τους θεσμούς της λαϊκής εξουσίας, μόνη ικανή να πραγματοποιήσει ανάπτυξη σε όφελος του λαού και της νεολαίας, να κατανείμει πόρους, το εργατικό δυναμικό, να ικανοποιήσει τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, να προωθήσει την αμοιβαία επωφελή ισότιμη συνεργασία με άλλες χώρες» επισημαίνει ο γγ. του ΚΚΕ στη συνέντευξή του.

Ερωτηθείς, αν πρέπει η Ελλάδα να επανεξετάσει νηφάλια και ψύχραιμα όλα τα πιθανά σενάρια σε σχέση με το ευρώ, ο κ. Κουτσούμπας είπε «νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα συνιστούσα σε όσους εκστασιάζονται από τις παροτρύνσεις των Γερμανών βιομηχάνων που έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία και τη στήριξη ενός νέους κόμματος "για την έξοδο από το ευρώ"».«Αντίστοιχα θα συνιστούσα το ίδιο σε όσους έχουν προσχωρήσει σε θέσεις Ομπάμα και ΔΝΤ - άλλος ακραιφνής εκπρόσωπος της μη Γερμανικής Ευρώπης - αλλά και άλλων "εταίρων" και ανταγωνιστών από τα διάφορα ιμπεριαλιστικά μπλοκ. Γι' αυτά τα κόμματα το "έξω από το ευρώ", όσο και το "πάση θυσία στο ευρώ" είναι η άλλη όψη του ίδιου κάλπικου νομίσματος» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την έλευση της τρόικας τον Ιούνιο, ο γγ. του ΚΚΕ, είπε ότι επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του» και πρόσθεσε ότι «δεν χρειάζεται να περιγράψουμε τι άλλο και πως θα το χάσουμε, μπορούμε όμως να συζητήσουμε τι και πως θα το αλλάξουμε… Κι αυτή τη συζήτηση ανοίγει πλατιά το ΚΚΕ και με τις αποφάσεις του 19ου Συνεδριού του».
Πηγή: skai.gr