Κλείσιμο

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου

«Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, τη συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και με την οποία προβαίνει σε ορισμένες επισημάνσεις, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του τέως προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με το ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε μετά τη συνάντηση και με το οποίο περιέγραψε το περιεχόμενο της, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σκοπό να εστιάσει τη δημόσια συζήτηση στο θέμα των οικονομικών του κόμματος, θέμα «που αδικεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί παρόμοια προβλήματα έχουν και άλλα κόμματα, χωρίς να δείχνουν την ίδια ευαισθησία αλλά και γιατί είναι ανοικτά και τρέχουν πολλά ζητήματα κρίσιμα για την πορεία της οικονομίας και τη ζωή των πολιτών».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, με την ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ προβαίνει σε ορισμένες επισημάνσεις, «προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων», με αφορμή αναφορές στην ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου ότι στη συνάντηση ο πρώην πρωθυπουργός «εξέφρασε την οργή του για απαράδεκτες, άθλιες κι ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο κίνημα την περίοδο της προεδρίας του» και «ότι μίλησε για διαλυτική κατάσταση και μεταφορά ψευδών και συκοφαντιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ».

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Βενιζέλος «που έθεσε στην διάθεση του κ. Παπανδρέου αναλυτικό φάκελο των υπηρεσιών του ΠΑΣΟΚ με την εικόνα της οικονομικής κατάστασης του κόμματος και ιδίως με την εξέλιξη του δανεισμού, των εσόδων και των δαπανών, την περίοδο 2003-2011».

Επιπλέον, σημειώνει ότι ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον κ. Παπανδρέου ότι «η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες» και ότι τον παρότρυνε, εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr