Λοβέρδος: Έγω χωράω στη νέα Ελλάδα – από την Κυριακή είμαστε αντιπολίτευση

«Εγώ έχω διαβατήριο για να πω ότι χωράω στη νέα Ελλάδα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποσχόμενος σκληρή αντιπολίτευση και πρόταση νόμου για τη διακοπή της χρηματοδότησης των κομμάτων.

«Από προχθές είμαστε ένα υπεύθυνο κόμμα της αντιπολίτευσης, περάσαμε απέναντι», δηλώνει ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα (ΝΕΕΛ), μιλώντας για το νεοϊδρυθέν κόμμα του και τα επόμενα βήματά του στην πολιτική σκηνή.

«Εγώ έχω και εφόδιο και διαβατήριο για να πω ότι χωράω στη νέα Ελλάδα (...) οι λίγοι παλιοί με τους πολλούς καινούργιους είναι η λύση που εμείς θέλουμε να παράσχουμε», «δεν χωράνε μέσα στη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, οι ψεύτες», προσθέτει εκφράζοντας την επιθυμία συμπόρευσης με δύο παλιούς του φίλους, έναν εντός και έναν εκτός πολιτικής, όπως λεει.

Τον Ιούνιο προβλέπει περαιτέρω ύφεση και απονομιμοποίηση της κυβέρνησης, εξηγώντας όμως ότι θα είναι από αυτούς που θα συμβάλουν στο να μην έχουμε εκλογές και διαβλέπει δύο ενδεχόμενα: «μία άλλη εντελώς κυβέρνηση ή μια άλλη κυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό». Παράλληλα ανακοινώνει ότι πριν το καλοκαίρι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή για να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση.

«Εγώ λέω» επισημαίνει «ότι τα οικονομικά θα κινηθούν σε περαιτέρω ύφεση αυτό σημαίνει πιο πολλοί άνεργοι, περισσότερη δυστυχία, πολιτική χρεοκοπία με ή χωρίς διαδηλώσεις και περαιτέρω απονομιμοποίηση της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει κρίση. Θα είμαστε από αυτούς που θα συμβάλουν στο να μην έχουμε εκλογές, αλλά η κριτική μας απέναντι στην κυβέρνηση θα είναι πάρα πολύ σκληρή από εδώ και πέρα».

Ο κ Λοβέρδος δηλώνει ότι «η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης από προχθές και όχι της συμπολίτευσης» καθώς «ήρθε η ώρα να περάσουμε απέναντι» και η προχθεσινή -στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή την οποία καταψήφισε μαζί με τον κ. Αηδόνη- ήταν μία γενέθλια μέρα».
Πηγή: skai.gr