Κλείσιμο

ΔΗΜΑΡ: Απαραίτητη η στοχευμένη μείωση φόρων

Η τρόικα οφείλει να αντιληφθεί και να αποδεχθεί ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όρια της και η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «η στοχευμένη μείωση φόρων είναι απαραίτητη. Οι μειώσεις του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, διότι θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τη ζήτηση βοηθώντας την οικονομία, χωρίς τελικά να προκαλούν μείωση στα έσοδα του κράτους. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι ένα παράλληλο πεδίο εξυγιαντικών παρεμβάσεων που μπορεί και πρέπει να προχωρήσει.»

Σημειώνεται
ότι σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προαναγγέλλει ότι στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, και στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των φορολογικών βαρών, θα τεθεί, εκτός από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ