Λίστα Λαγκάρντ: Υπάρχει και τρίτο USB αλλά χωρίς τα ονόματα των συγγενών

Έφθασε στα χέρια της επιτροπής η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών που αφορά στο λάπτοπ που είχε κατασχεθεί από το γραφείο του γενικού γραμματέα του ΣΔΟΕ και φέρεται να ανήκε στον Ιωάννη Διώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι φέρεται να έχει δημιουργηθεί και τρίτο USB ενώ δεν υπάρχουν στο σκληρό δίσκο τα τρία αρχεία των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Αυτό συνεπάγεται ότι το στικάκι που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη δεν περιείχε τα τρία ονόματα των συγγενών του.

Την ίδια ώρα, τη συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος θα ζητήσει η προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λανγκάρτ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιπτώσεις επαναπατρισμού κεφαλαίων. Η επιτροπή επικεντρώνεται στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου του 2010 και Ιανουαρίου του 2011.

Μέλη της επιτροπής υπενθύμιζαν ότι στη συγκεκριμένη περίοδο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει παράταση σε ευνοϊκή ρύθμιση για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.
Η επιτροπή αποφάσισε επίσης να καλέσει για κατάθεση την Ρεγγίνα Βάρτζελη, διευθύντρια του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Πηγή: Αντώνης Αντζλέτος