Κλείσιμο

Λίστα Λαγκάρντ: Η αντιπολίτευση ζητά να κληθεί ξανά ο Παπανδρέου

Την επανάκκληση του Γιώργου Παπανδρέου στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ με την πρόταση να μη γίνεται δεκτή από την πλειοψηφία. Πρόταση για βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού κατέθεσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την οποία υπερψήφισαν μόνοι οι ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε στην επιτροπή ένα σημείωμα, στο οποίο αναφέρει τα εξής: «στο υπόμνημα αυτό, το οποίο έχετε ήδη στη διάθεσή σας, περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχα να θέσω υπόψη της Επιτροπής σε σχέση με τη υπό διερεύνηση υπόθεση» επισυνάπτοντας παράλληλα το υπόμνημα που είχε στείλει στις 9 Απριλίου.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του ειδικού διευθυντή του ΣΔΟΕ Ευάγγελου Καραμάνου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα που είχε προκύψει όσον αφορά την εμπλοκή της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.

Ο κ. Καραμάνος φέρεται να είπε πως σε σύσκεψη διευθυντών του ΣΔΟΕ για την λίστα Λαγκάρντ, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής κ. Στέλιος Στασινόπουλος, αλλά ο κ. Νίκος Λέκκας (πρώην Διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ), ο δεύτερος τους ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού να εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο έχει υποστηρίξει και ο κ. Στασινόπουλος στην Επιτροπή, με τον κ. Λέκκα όμως να διαψεύδει, πως ουδέποτε έχει αναφέρει κάτι σχετικό.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος