Μαρκογιαννάκης: Ο Βενιζέλος δεν ξανακαλείται στην προανακριτική

Το ενδεχόμενο να κληθεί εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, απέκλεισε την Κυριακή ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Ο κ. Βενιζέλος εξετάστηκε επί δεκάωρο προχθές. Σε κάθε περίπτωση θα αποφασίσει η επιτροπή. Και υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, φοβάμαι ότι θα υπάρχει η ίδια ένταση και η ίδια εικόνα που είχαμε και την περασμένη Πέμπτη το πρωί. Δεν θα ήθελα να το ξαναζήσω» τόνισε, μιλώντας στο Βήμα 99,5.

Αναφερόμενος εξάλλου στην κατάθεση του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν υποβάλει υπόμνημα, εκτός εάν υπάρξουν-όπως είπε-ενστάσεις από μέλη της επιτροπής, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα αποφασίσει η πλειοψηφία.

«Εάν ο κ.Παπανδρέου στείλει υπόμνημα δεν θα τεθεί θέμα, εκτός εάν κάποιοι συνάδελφοι δεν αρκεστούν στο υπόμνημα και θέσουν ζήτημα οπωσδήποτε παρουσίας του κ.Παπανδρέου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει, εφόσον και η πλειοψηφία έχει την ίδια άποψη, να επιδοθεί νόμιμα κλήση προ 24 ωρών και μετά ταύτα θα ακολουθήσουν ό,τι αποφασίσει η επιτροπή» είπε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι όσοι πρωθυπουργοί έχουν κληθεί να καταθέσουν σε επιτροπές, το έχουν κάνει μέσω υπομνημάτων.
Πηγή: skai.gr