Κωνσταντοπούλου στον ΣΚΑΪ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτουν την αλήθεια για τη λίστα

Ο κ. Μαρκογιαννάκης και τα μέλη που έχουν ορίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκονται εκεί για να κάνουν επικοινωνιακή, πολιτική και ποινική διαχείριση, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Είπε μάλιστα, ότι έχουν στόχο να υποθάλψουν πρόσωπα που έχουν ευθύνες για να μην λογοδοτήσουν και να συσκοτίζουν τις πτυχές της απόφασης που ο λαός πρέπει να γνωρίζει.

Όπως είπε, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται στην επιτροπή «για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όχι να συγκαλυφθεί ή να αποκαλυφθεί ένα μέρος της».

Αναφερόμενη στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην επιτροπή, είπε ότι «η συμπεριφορά αυτών των μελων της επιτροπής ήταν να προστατευθεί ο κ. Βενιζέλος» ο οποίος όπως είπε αρνούνταν πεισματικά να δώσει απαντήσεις για την ουσία της υπόθεσης.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι προκάλεσε ένα απολύτως προβλέψιμο επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος και άλλα πρόσωπα της επιτροπής, διαχειρίστηκαν την ένταση που οδήγησε στη γνωστή εκδήλωση.

Η κα. Κωνσταντοπούλου δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, «έκλεισε ραντεβού» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την εξέτασή του από την επιτροπή, σε χρόνο που εξυπηρετούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όχι την επιτροπή.

Καταλόγισε ακόμα στον κ. Βενιζέλο «προκλήσεις φασιστικού, σεξιστικού, χυδαίου και αγοραίου περιεχομένου».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις αναφορές ότι δεν άνοιξε το ηλεκτρονικό αρχείο με τη λίστα ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι αυτό το διαρρέουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχουν στοιχεία ότι παρέλαβε και εκτυπώσεις, οι οποίες αγνοούνται. Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε απαντήσεις για αυτό το θέμα στην επιτροπή, γιατί δεν ήθελε να απαντήσει.

Αναφερόμενη στις κατηγορίες που έχει δεχθεί η ίδια από μέλη της επιτροπής, είπε ότι «αν δει κανείς πραγματικά τι εχει ειπωθεί και τη χυδαία και αγοραία διάθεση (ορισμένων μελών) θα αντιληφθεί το μέγεθος της επίθεσης, η οποία δεν είναι προσωπική, είναι στην υπηρεσία της συγκάλυψης».

Η κα. Κωνσταντοπούλου – χωρίς να θελήσει να αναφερθεί σε ονόματα - σημείωσε ότι μέσα στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται πρόσωπα προερχόμενα και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ και έχουν δημοσίως αποκαλυφθεί σχέσεις νυν και πρώην κομματικών και κυβερνητικών προσώπων από τα δύο κόμματα με καταθέσεις ή πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει προσφωνήσει τον κ. Μαρκογιαννάκη «συνομιλητή του Βενιζέλου», είπε ότι τον έχει χαρακτηρίσει έτσι, αλλά δεν θυμάται αν τον έχει προσφωνήσει. Μάλιστα, είπε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν θέλει να τον λένε με το όνομά του, αλλά να τον αποκαλούν «κύριε πρόεδρε».

Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι δεν ρώτησε τίποτα τους κυρίους Μπίκα, Διώτη και Παπασταύρου, λέγιντας μάλιστα ότι ήθελε η επιτροπή να είναι Εκκλησία «με τον παπά να ψέλνει». Σχολιάζοντας το αν πράγματι οι ερωτήσεις της προς τον κ. Διώτη ήταν 300 σελίδες, είπε θα ήταν και παραπάνω, αλλά δεν της επέτρεψαν να τις κάνει.

Απευθυνόμενη επίσης στον κ. Μαρκογιαννάκη, είπε ότι όταν αισθάνθηκε πως αποκαλύπτεται ο ρόλος του στη συγκάλυψη, «βγήκε στα κεραμίδια».

Τέλος τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας, γιατί αυτό θέλει ο λαός και υπογράμμισε ότι όταν τελειώσει η διαδικασία θα δημοσιοποιήσουν τα πάντα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ