Κλείσιμο

Στουρνάρας: Η τρικομματική κυβέρνηση ξεπέρασε τις παιδικές ασθενειες

"Η τρικομματική κυβέρνηση ξεπέρασε τις παιδικές ασθένειες και χθες το βράδυ οι αρχηγοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων", δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση. "Μην νομίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι εύκολες", πρόσθεσε

Νωρίτερα σήμερα μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε με τριμερή ο κ. Στουρνάρας είπε ότι "Δεν θα κλείσει τίποτα από τα ανοιχτά θέματα, αν δεν κλείσουν όλα μαζί.... Πρόσθεσε ότι οι οι συναντήσεις με την τριμερή θα ειναι καθημερινές...

Στην σημερινή πρώτη συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες του ελληνικού προγράμματος όπως είναι τα δημοσιονομικά, οι τράπεζες και ο δημόσιος τομέας.

Παράλληλα προγραμματίσθηκαν οι συναντήσεις που θα έχουν τις επόμενες ημέρες στην Αθηνά οι επικεφαλής της τρόικας με τους συναρμόδιους υπουργούς, χωρίς να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.

«Σε αυτού του είδους τις αποστολές δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, γιατί γνωρίζουμε ότι χρειάζεται χρόνος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολιβιέ Μπαγί. Ο ίδιος εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα θέματα που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές.

Πηγή: skai.gr