Σαμαράς: Η Ευρώπη αποτελεί το σπίτι της Ελλάδας

Συνολικά 36 δισ. ευρώ θα δοθούν μαζί με την εθνική συμμετοχή για την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας μας όπως επισημάνθηκε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που οργανώνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και συμμετέχει ο Επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν.

«Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο προσθέτοντας ότι τα κονδύλια που δόθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Ανέφερε επίσης ότι η κρίση έχει τραυματίσει το ευρωπαϊκό όραμα και για το λόγο αυτό "θα πρέπει να αλλάξουμε πολλά απ' την Ευρώπη αν δεν θέλουμε -όπως τόνισε- να δούμε τα κύματα λαϊκισμού να ακυρώνουν τα θετικά βήματα που έχουν γίνει ως τώρα".

Ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα ότι η Ευρώπη αποτελεί το σπίτι της Ελλάδας και πως το νέο ΕΣΠΑ αποτελεί απάντηση για όλους εκείνους που ασκούν αντιευρωπαϊκή πολιτική εντός της χώρας.

Αναφερόμενος στη γραφειοκρατία είπε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό η υπάρχουσα κατάσταση προσθέτοντας πως θα πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι υπηρεσίες του Δημοσίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι το νέο ΕΣΠΑ να ταυτιστεί με ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία του επιτρόπου Χαν στο συνέδριο η οποία και δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του για την Ελλάδα.

Βασική προτεραιότητα είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσε απ’ την πλευρά του ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

Σημείωσε ακόμη ότι τα έργα στους οδικούς άξονες θα αρχίσουν τον Απρίλιο.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας, Νίκος Υποφάντης