Βενιζέλος: Η Κύπρος μας διδάσκει τι έχουμε και αποφύγαμε

Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και της τρόικα επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, οι διαβουλεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν καθότι η Ευρώπη είναι «νευρική» και «επικίνδυνη» για τον εαυτό της.

Επεσήμανε μάλιστα πως η περίπτωση της Κύπρου καταδεικνύει στην Ελλάδα πως δεν υπάρχει «εναλλακτική επιλογή», δίνοντας στους έλληνες πολίτες την ευκαιρία να αντιληφθούν «τι ζούμε και τι αποφύγαμε».

Αναφερόμενος στο ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο αποτελούσε σημείο διαφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων κατά τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τα προγενέστερα σχόλια του Φώτη Κουβέλη πως το τέλος θα αντικατασταθεί από τον ενιαίο τέλος ακινήτων, ο οποίος ωστόσο θα συνεχίζει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Επανέλαβε πως το μέτρο θα είναι «προοδευτικό», ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει και «κάποιο αφορολόγητο» όριο.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως ο ενιαίος φόρος επί των ακινήτων θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014, ενώ για το 2013 «και μόνο» η είσπραξη του τέλους θα γίνει «κυρίως μέσω της ΔΕΗ».

Πυρά από την αντιπολίτευση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ