Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ: Κατέθεσε ο Λ. Γιαννικόπουλος

Ολοκληρώθηκε στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ η κατάθεση του Λεωνίδα Γιαννικόπουλου, συνεργάτη του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με τον τελευταίο φέρεται να είχε γίνει αποδέκτης πρότασης ενός εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να παραδοθεί στα χέρια του λίστα Ελλήνων καταθετών του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως ο κ. Γιαννικόπουλος υποστήριξε στην επιτροπή, πως δεν μπορεί να θυμηθεί περισσότερα στοιχεία, παρά μόνο το γεγονός ότι τον πλησίασε το συγκεκριμένο άτομο στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών.

Την Τετάρτη στην προκαταρκτική επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά κ. Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται με την ιδιότητα του νομικού στον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όπως έγινε γνωστό, δεν θα πραγματοποιηθεί η κλήση του την ερχόμενη εβδομάδα μετά από αίτημα του βουλευτή του Κ.Κ.Ε, Σπύρου Χαλβατζή, καθώς πραγματοποιείται το συνέδριο του Κ.Κ.Ε και ο ίδιος θα απουσιάζει.

Την Πέμπτη θα καταθέσει στην προκαταρκτική επιτροπή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος