Επεισοδιακή κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Μπίκα και Διώτη – Ένταση με ΣΥΡΙΖΑ

Επεισοδιακά έληξε η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κ.κ Μπίκα και Διώτη, με την κα. Κωνσταντοπούλου να καταγγέλλει ως καταστροφική την παρουσία του κ. Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, όπως υποστηρίζει διέκοψε τη συνεδρίαση λόγω «ακατάσχετων ύβρεων προς το πρόσωπό του».

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν έκανε καμία ερώτηση στους δύο μάρτυρες, καθώς φέρεται να «θεώρησε πως δεν υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ τους» και μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις και τις διακοπές, που όπως υποστηρίζει έκανε στην επιτροπή, τον χαρακτήρισε «Αρχιερέα της συγκάλυψης και έκθετο και πως η ιστορία θα καταγράψει τον ρόλο του», με τον κ. Μαρκογιαννάκη να απαντά πως «ουδέποτε έχω ακούσει τόσες ύβρεις μαζεμένες».

Η κόντρα και οι φωνές συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους της Βουλής, με τους υπαλλήλους να βγαίνουν από τα γραφεία τους και την κα. Κωνστνατοπούλου να ρωτά τον κ. Παναγιώτη Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ «θα τη διακόψετε τη συνεδρίαση;» με τον κ. Ρήγα να χαρακτηρίζει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου "Νούμερο".

Δήλωση για το θέμα έκαναν οι τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή:
«Απόψε μεθοδεύτηκε με τον πλέον προκλητικό τρόπο η ακύρωση της κατ’ αντιπαράστασης εξέτασης των μαρτύρων Κωνσταντίνου Μπίκα και Ιωάννη Διώτη που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Με δικονομικά προσχήματα, με συνεχείς παρεμβάσεις, με ύβρεις και λοιδορίες ο κ. Μαρκογιαννάκης υλοποίησε το προμελετημένο σχέδιό του. Δεν έκρυψε ούτε την αγωνία του μη τυχόν και προκύψουν νέα στοιχεία στην υπόθεση, ενόψει την επικείμενης κατάθεσης του κυρίου Βενιζέλου την οποία είχε φροντίσει να διοργανώσει μαζί του, ερήμην της επιτροπής. Τον καταγγέλλουμε ως θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις ημέρες οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ μαζί με τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ».

Όσον αφορά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των μαρτύρων σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν ότι την προηγούμενη Παρασκευή με πρωτοβουλία του κ. Μπίκα υπήρξε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ να ενημερωθεί σχετικά με τα mail που έχει καταθέσει στην επιτροπή ο κ. Διώτης.

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής
μετά την από κοινού εξέτασή τους υπήρξε μια συγκεκριμένη διαφωνία στις καταθέσεις τους, με τον κ. Διώτη να δηλώνει πως είχε την εντύπωση ότι η λίστα ήρθε στην Ελλάδα με τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών, ενώ ο κ. Μπίκας διευκρίνισε ότι η λίστα ήρθε με συνεννόηση των υπουργείων Οικονομικών Γαλλίας και Ελλάδας.

Ο κ. Διώτης αντικρούοντας τον ισχυρισμό του κ. Μπίκα φέρεται να είπε «πως από αυτά που μου είχε πει τόσο ο κ. Μπίκας όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου σχημάτισα την εδραία πεποίθηση πως οι μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται στην έλευση της λίστας Λαγκάρντ στην Ελλάδα».
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος