Κλείσιμο

Αναστασιάδης: Δεν ήταν δυνατόν να δίνω προνομιακές πληροφορίες την ώρα του Eurogroup

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε τη Δευτέρα ότι κατά την αυριανή τελετή ανάθεσης των καθηκόντων στους τρεις καταξιωμένους πρώην δικαστές του Ανωτάτου θα δώσει εντολή διερεύνησης σε ό,τι πιθανόν να τον αφορά ή να αφορά έστω εξ αγχιστείας συγγενικά του πρόσωπα, προσθέτοντας πως ουδέποτε γνώριζε και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίδει μάχες μέχρι την πρωία του Σαββάτου και την ίδια ώρα να έδιδε προνομιακές πληροφορίες.

Κληθείς να σχολιάσει
τις λίστες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, για εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό είπε: «Ένα θέλω πριν και πάνω από όλα να πω ότι ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατόν να δίνω μάχες μέχρι την πρωία του Σαββάτου, για να αποφευχθεί αυτό που μας επέβαλΛαν και την ίδια ώρα να έδινα τάχα προνομιακές (πληροφορίες)».

«Νομίζω ότι απαντήθηκαν αυτά», είπε, «αλλά θέλω να τονίσω ότι κατά την αυριανή τελετή ανάθεσης των καθηκόντων στους τρεις καταξιωμένους δικαστικούς θα δοθεί και η εντολή διερεύνησης παντός ό,τι πιθανόν να με αφορά ή αφορά έστω και εξ αγχιστείας συγγενικά μου πρόσωπα».

Ερωτηθείς πότε θα είναι έτοιμος να εξαγγείλει επίσημα τα μέτρα, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισης της κρίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι στην ουσία μέτρα θα υιοθετηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός 15 ημερών.

«Ήδη, έχω προβεί σε μερικές εξαγγελίες, αλλά εν τη ουσία μέτρα θα υιοθετηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός των επόμενων 15 ημερών. Αρχής γενομένης από το Υπουργικό Συμβούλιο και την επόμενη εβδομάδα», είπε.

Σε ερώτηση ποιο θεωρεί ότι είναι το σημαντικότερο σημείο από το σχέδιο των δώδεκα σημείων που έχει ως στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, στο οποίο ο ίδιος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Η ανάπτυξη, κίνητρα για την ανάπτυξη και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε παρατήρηση
δημοσιογράφου ότι η Κύπρος αναμένει χρήματα από την Ελλάδα και ερωτηθείς ποιο σχέδιο έχει ο ίδιος στην περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα, δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι και πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή».
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή Κύπρου