Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ: Πάγια τακτική του τραπεζικού τομέα η διαγραφή χρεών

Το έλλειμμα της Κύπρου ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ, ενώ η ιστορία με τις διαγραφές δανείων φθάνει τα 10 εκατ. ευρώ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Τορναρίτης.

«Πρόκειται για πάγια τακτική του τραπεζικού τομέα να διαγράφει κάποια χρέη, θα κληθούν ωστόσο όλοι να καταθέσουν για το πώς έφτασε η Κύπρος στη σημερινή κατάσταση» εξήγησε ο κ. Τορναρίτης.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που πρέπει να υποβληθεί πόρισμα από την αρμόδια ερευνητική επιτροπή γιατί ο όγκος των στοιχείων είναι τεράστιος. Έκανε αναφορά για το μερίδιο ευθυνών του κ. Βγενόπουλου, ο οποίος από το 2006 ανέλαβε τη Λαϊκή Τράπεζα, ωστόσο δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί ενώ υποτίθεται ότι υπήρχαν προβλήματα με την τακτική που ακολουθούσε η Λαϊκή με επικεφαλής τον κ. Βγενόπουλο δεν παρενέβη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Την εκτίμηση ότι πιθανόν να προκύψουν κι άλλα ονόματα οφειλετών των οποίων τα χρέη διαγράφηκαν από τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου έκανε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου Πέτρος Κληρίδης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθούν και εμπλεκόμενοι από την Ελλάδα.

Την παρέμβαση του κύπριου γενικού εισαγγελέα για τη διευρεύνηση της υπόθεσης είχε ζητήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.



Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ