Κλείσιμο

Αντικρούει τους ισχυρισμούς του για το usb ο Διώτης

Συνεχίζεται η μαραθώνια εξέταση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Διώτης φέρεται να δήλωσε πως πιθανώς να παρέδωσε το usb στον κ. Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου 2011 το απόγευμα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους μέχρι στιγμής ισχυρισμούς τόσο του κ. Διώτη όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για παράδοση του usb τον Αύγουστο του 2011.

Μέλη της Επιτροπής επισημαίνουν, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με βεβαιότητα κατά πόσο ισχύει η σημερινή κατάθεση του κ. Διώτη σχετικά με την ημερομηνία και το χρόνο του usb στον κ. Βενιζέλο.

Ο κ. Διώτης φέρεται να υποστήριξε στην Επιτροπή πως παρέδωσε αντίγραφο του αρχικού usb στον κ. Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου το απόγευμα στις 16.00 με 16.30, με την αντιγραφή να λαμβάνει χώρα λίγες ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα πάντως με την επίσημη πραγματογνωμοσύνη, 3 αρχεία από το usb που παραδίδει ο κ. Διώτης στον κ. Βενιζέλο φαίνεται να «ανοίγονται» το βράδυ της 8ης Ιουλίου.

Πάντως όπως επισημαίνουν μέλη της επιτροπής, αν η παράδοση στον κ. Βενιζέλο έχει γίνει το απόγευμα της 8ης Ιουλίου δεν αποκλείεται τα ανοίγματα των τριών φακέλων να μην έχουν γίνει από τον κ. Διώτη όπως υπέθεταν όλοι αλλά από άλλον.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος