Στουρνάρας: Μοναδικό το μοντέλο διάσωσης της Κύπρου

Το μοντέλο διάσωσης της Κύπρου είναι μοναδικό κατέστησε σαφές ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στον απόηχο των αρχικών δηλώσεων του προέδρου του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

O κ. Στουρνάρας έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις τελευταίες δραματικές συνεδριάσεις του Eurogroup σχετικά με το κυπριακό πρόβλημα.

«Προσπάθησα
να δώσω τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και για ποιο λόγο επελέγη αυτή η λύση και όχι κάποια άλλη» σημείωσε.

«Η Ευρωζώνη δεν είναι ανασφαλής. Ίσα ίσα που διευκρινίστηκε απολύτως στο Eurogroup ότι η λύση αυτή αφορά μόνο την Κύπρο και καμία άλλη χώρα» τόνισε ερωτηθείς ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, στο Eurogroup ειπώθηκε ότι η λύση που δόθηκε αφορά μόνο την Κύπρο, επειδή έχει ένα ιδιάζον τραπεζικό σύστημα.

Aπό την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στον κ. Στουρνάρα ότι, χθες, έκανε ορισμένες επικρίσεις προς τους Ευρωπαίους για την επιλεκτικότητα την οποία έδειξαν. Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι υπάρχει πρόβλημα με οικονομικά κέντρα off shore, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην Ευρώπη και πρέπει να εξαλειφθούν, αλλά, όπως τόνισε «υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίσαμε στο καμίνι του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις
για αυξημένες αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες της Ευρωζώνης, ούτε για αυξημένες μεταφορές χρημάτων από περιφερειακές σε κεντρικές χώρες της περιοχής, δήλωσε στο μεταξύ ο επικεφαλής του Eurogroup.
Πηγή: skai.gr