Σόιμπλε: Οποιαδήποτε λύση βασίζεται σε μία «ρεαλιστική αντίληψη» από Κύπρο

Αμετακίνητος στη θέση του αναφορικά με τη διάσωση της Κύπρου εμφανίστηκε προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας με νόημα πως η επίτευξη οιασδήποτε συμφωνίας επαφίεται σε «μία ρεαλιστική αντίληψη της κατάστασης» από τους «ανθρώπους στην Κύπρο».

Οι «αριθμοί» για τη διάσωση της Κύπρου «δεν έχουν αλλάξει για να μην πω ότι έχουν χειροτερέψει», προσέθεσε ο κ. Σόιμπλε, συμπληρώνοντας πως ευελπιστεί στην εξεύρεση λύσης για τη Μεγαλόνησο εντός της ημέρας.

Ερωτηθείς μάλιστα τι περιμένει όσον αφορά τους όρους της συμφωνίας απάντησε λιτά: «Αυτά που συμφωνήσαμε την τελευταία εβδομάδα».

Αργότερα έγινε γνωστό πως η συνεδρίαση του Eurogroup μετατέθηκε για τις 21:00.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, η αναβολή οφείλεται στις συνεχιζόμενες επαφές μεταξύ του κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Προηγήθηκε γεύμα εργασίας του κύπριου ηγέτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις. Καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες για την Κύπρο», διεμήνυσε πριν από λίγη ώρα μέσω Twitter ο κ. Αναστασιάδης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ