Κλείσιμο

Σε πλήρη εξέλιξη οι επαφές Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

Επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους έχει ήδη στις Βρυξέλλες ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, για το πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 19.00.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί στις 14.30 ώρα Ελλάδος με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ. Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κύπριος πρόεδρος θα εχει αργότερα συνάντηση και με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«H διάσωση της κυπριακής οικονομίας και η αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας είναι ο στόχος της δύσκολης αποστολής του προέδρου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες», τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιάνιδης, ο οποίος συνοδεύει τον Κύπριο πρόεδρο. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί των κομμάτων θα βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο.
Πηγή: skai.gr