Κύπρος: Δύσκολη κατάσταση και ασφυκτικά περιθώρια

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά» είπε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής.
Στη διάρκεια του συμβουλίου υπήρξε και ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από την αντιπροσωπεία της τρόικας η οποία βρίσκεται στην Κύπρο.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής ο κ. Αναστασιάδης αναχωρεί με ειδική πτήση για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.  Στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τον υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη. Επίσης ο κ. Αναστασιάδης θα πλαισιώνεται απο ομάδα διευθυντικών στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών.

Στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με αποκλειστικό θέμα τη δανειακή σύμβαση με την Κύπρο. Καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί των κομμάτων θα βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο και θα διαβουλεύονται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Πηγή: skai.gr