Βουλή: Σύγκρουση για την Κύπρο – τελειώνει ο χρόνος, κίνδυνος καταστροφής λεει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις κρίσιμες εξελίξεις της Κύπρου στράφηκαν και την Παρασκευή τα βλέμματα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο «Αθηνά» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των κομμάτων να σχολιάζουν την κατάσταση.

«Η Κύπρος, κόρη του ελληνισμού, έγινε η μάνα που στέλνει ένα μήνυμα στους πολίτες της Ευρώπης… Ακόμα και χθες στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup λήφθηκε μια απόφαση ωμός εκβιασμός, σε μία Ευρώπη που υποτίθεται έχει καθιερώσει τον διάλογο. Αν τη Δευτέρα δεν έχει λυθεί το θέμα, θα επέλθει καταστροφή» προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος ζήτησε την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ζητάτε την αλληλεγγύη της Ελλάδας για την Κύπρο, σαν αυτή που δίνετε εσείς; Πότε ασχοληθήκατε με την Κύπρο; Πού είσαστε όταν συνέβαιναν φοβερά πράγματα εκεί; Δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ» απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη. «Η μόνη φορά που ασχοληθήκατε με την Κύπρο ήταν για να την βλάψετε… Τα κάνετε όλα για εσωτερική αντιπολίτευση» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, και εξέφρασε την ελπίδα η Κύπρος να στέκεται όρθια.

Και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Κύπρο τυχοδιωκτικά και απευθυνόμενοι στους βουλευτές υπογράμμισε: «Υπάρχουν όμως όρια. Η Κύπρος δεν προσφέρεται για εσωτερική αντιπολίτευση».

«Δεν μας αφορά τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο. Το να λέει η ΝΔ ότι παρατήσαμε την Κύπρο είναι υποκριτικό. Η Χρυσή Αυγή έκανε εκεί την πρώτη αντιμνημονιακή πορεία διαμαρτυρίας» είπε εκ μέρους του κόμματός του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Α. Ματθαιόπουλος.
Πηγή: skai.gr