Προανακριτική: Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου - Μαρκογιαννάκη

Αφορμή φέρεται να ήταν οι παραινέσεις του προέδρου της επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη να τελειώνει τις ερωτήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη μάρτυρα Μαρία Παντελή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται, όπως υποστηρίζει η πλευρά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη να ρώτησε τον πρόεδρο της επιτροπής πως «χρωστάτε να μας πείτε ποιος ήταν ο πατέρας σας», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να απαντήσει και στις σημερινές αναφορές και αιχμές του κ. Μαρκογιαννάκη προς την κα. Κωνσταντοπούλου για γόνους οικογενειών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέλαβε ως μομφή περί ηθικής προς την οικογένειά του αυτό που του είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και σε έξαλλη κατάσταση της είπε: «Αυτόν που με γέννησε εμένα, δεν είστε ικανή να κοιτάξετε το νυχάκι του το μικρότερο του δαχτύλου του», με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντάει: «Έτσι να απευθύνεστε στους όμοιούς σας στους ομοτράπεζούς σας».

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Οι γονείς μου είναι νεκροί. Προσβάλλεις βάναυσα τη μνήμη τους. Είστε η ντροπή του Κοινοβουλίου».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής άνοιξε την πόρτα και έφυγε από την αίθουσα.

Κύκλοι της Ζωής Κωνσταντοπούλου τονίζουν για την σημερινή συμπεριφορά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη:

«Ο κ. Μαρκογιαννάκης συστηματικά προσπαθεί δια των προσβολών και τον εκχυδαϊσμό να αποπροσανατολίσει και να αποτρέψει την εξέταση μαρτύρων. Η κ. Κωνσταντοπούλου ουδέποτε αναφέρθηκε στην οικογένεια κανενός».
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος