Στάινμπρουκ: Κραυγαλέο λάθος Μέρκελ και Σόιμπλε το σχέδιο για Κύπρο

Για «κραυγαλέο πολιτικό λάθος» της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ, αναφορικά με το σχέδιο φορολόγησης μικροκαταθετών του Eurogroup για την Κύπρο, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην γερμανική κυβέρνηση για την σημερινή κατάσταση στην Κύπρο.

«Το πακέτο δημιουργήθηκε με τη σημαντική συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε και την έγκριση της καγκελαρίου Μέρκελ. Η πρόβλεψη για συμμετοχή και των μικροκαταθετών προκάλεσε σοβαρή ανησυχία, η οποία επιδείνωσε την κρίση. Επρόκειτο για κραυγαλέο πολιτικό λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στάινμπρουκ.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για δημοσιονομικά θέματα, Κάρστεν Σνάιντερ, έχει χαιρετίσει την απόφαση για συμμετοχή των καταθετών στο κόστος της διάσωσης της Κύπρου, με τον ίδιο τον κ. Στάινμπρουκ να σημειώνει πριν από λίγες ημέρες πως η απόφαση του Eurogroup «κινείται στην σωστή κατεύθυνση», χωρίς ωστόσο αυτό να «είναι αρκετό».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και Deutsche Welle