Εκπρόσωπος Ρεν: Η απόφαση ελήφθη από το Eurogroup

«Η απόφαση ελήφθη από το Eurogroup. Η Επιτροπή συμμετείχε στη συζήτηση για να διευκολύνει τις αποφάσεις και να παρέχει τεχνικές συμβουλές», λέει ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση που τήρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, απάντησε: «Η απόφαση ελήφθη από το Eurogroup. Η Επιτροπή συμμετέχει στη συζήτηση για να διευκολύνει τις αποφάσεις και να παρέχει τεχνικές συμβουλές».

Ο κ. Ο Κόνορ απέφυγε να σχολιάσει «τα διάφορα στάδια της διαπραγμάτευσης» στο Eurogroup της 15ης και 16ης Μαρτίου, λέγοντας ότι η απόφαση είναι αποκλειστική ευθύνη του Eurogroup.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Eurogroup, μετά τη χθεσινοβραδυνή τηλεδιάσκεψη για την Κύπρο, ο κ. Ο Κόνορ υπογράμμισε ότι «οι κυπριακές αρχές θα εισαγάγουν μεγαλύτερη προοδευτικότητα στο εφάπαξ μέτρο, σε σχέση με τα όσα συμφωνήθηκαν στις 16 Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να διασφαλίζεται η στοχευμένη μείωση της οικονομικής βοήθειας και κατ' επέκταση δεν θα επηρεάσει το συνολικό ποσό της οικονομικής βοήθειας που ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ».

Ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν ανέφερε, επίσης, ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και χωρίς προηγούμενο, και τόνισε πως η Επιτροπή, από τη δική της πλευρά, έκανε ό,τι μπορούσε, διαπραγματευόμενη επί εννέα μήνες τους όρους του κυπριακού μνημονίου.

Αναφορικά με τη σύνοδο ΕΕ- Ρωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 20 και 21 Μαρτίου, ο κ. Ο Κόνορ ανέφερε ότι η Κύπρος δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα των συζητήσεων. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι, όπως ενημερώθηκε η Επιτροπή, η ρωσική πλευρά προτίθεται να θέσει το θέμα της Κύπρου κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Δείτε τις δηλώσεις 


Πηγή: skai.gr