Σύσκεψη στο υπ. Εργασίας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ταμεία

Σύσκεψη ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων με πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας, βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Εργασίας, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η σύσκεψη που πραγματοποιείται στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, ζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ από την τρόικα με ηλεκτρονικό μήνυμα, που απεστάλη στο υπουργείο Εργασίας ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και ολονύκτιες διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι πρόεδροι του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος και του ΟΑΕΕ Γεωργία Κοτίδου.

Παράγοντες του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται «σε καλό δρόμο» και έχουν σημειωθεί «βήματα προόδου» που μπορεί να οδηγήσουν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τρόικα αντιμετωπίζει με θετικότερο τρόπο τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, η οποία επιμένει σε ρύθμιση με περισσότερες δόσεις και ελαστικότερες προϋποθέσεις για την ένταξη σε αυτή, ώστε να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό οφειλετών.

Όπως είχε γίνει γνωστό την Παρασκευή η κυβέρνηση αντιπροτείνει σαρανταοκτώ δόσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Για την πάγια ρύθμιση θα αντιπροτείνει να υπάρχουν μόνο 18 δόσεις.

Στο μεταξύ, σήμερα (Κυριακή) στις 15.00 θα γίνει η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Το Σάββατο, ο κ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "πάντα υπάρχει λύση για όλα", ενώ επισήμανε τη θετική διάθεση της τρόικας.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ