Προκαταρκτική: Κατάλογος τραπεζών για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Κατάλογο με απαντήσεις ελληνικών και ξένων τραπεζών σχετικά με τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προσκόμισε στην προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Μαντούβαλος Αναπληρωτής Προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ.

Ο κατάλογος αυτός που αφορά δεκάδες λογαριασμούς σε δώδεκα τραπεζικά καταστήματα, αναφέρεται απλώς στο όνομα της τράπεζας και αν σε αυτή διαθέτουν λογαριασμό οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς να παρέχει στοιχεία ούτε για ποσά, ούτε για την κίνηση αυτών, αλλά ούτε και για χρονολογίες.

Μάλιστα
οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος κατάλογος απεστάλη και στον Οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος τον γύρισε πίσω ως απαράδεκτο και ασαφές.

Μη αξιοποιήσιμο φέρεται να χαρακτήρισε το συγκεκριμένο κατάλογο και ο κ. Μαντούβαλος μιλώντας στην επιτροπή με το ΣΔΟΕ να αναμένεται να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με την κινητή και ακίνητη περιουσία των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να φτάσει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, καθώς από την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσει η κατάθεση των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος